Ми радимо, ви сачувајте

MojaRakovica7

Линкови

Sportski centar Rakovica

Grad_Beograd

 

 

Opstina_Rakovica

 

Infostan

 

Gradske_pijace

 

Zelenilo

 

 

Ukoliko su vam potrebne polovne auto gume onda je taj sajt pravo mesto za vas izbor jer na jednom mestu mozete pronaci prodaju polovnih guma iz uvoza, zimske, letnje, all season, za auto i kombi.

Ukoliko volite da izlazite u Beogradu onda je splav Port dobar izbor jer vas očekuju najbolje svirke i najbolji noćni život do jutra. A ako želite da u toku letnje sezone odete na odmor do Crne Gore i pronađete najpovoljniji autobuski prevoz posetite www.autobuskiprevoz.com gde se možete informisati ali i kupiti autobusku kartu..

Nova godina se bliži i svakako je potrebno da na vreme odaberete novogodišnji doček po vašoj meri. Na gdeizaci pogledajte sve dočeke nove godine u Beogradu!

Klub restoran u okviru Beton Hale Klub Komitet. Ukoliko volite klubove, odnosno Beton halu onda je klub Kasina pravi izbor za vas.

Beograd je dobio novo mesto za noćni provod, u pitanju je splav Leto, a sigurno je da će vrlo brzo postati jedno od omiljenih mesta za izlazak.

Omiljeno izletište

petak, 07. decembar 2012

Stara razglednica sa Kijevom kao jednom od turističkih destinacija u BeograduŽeleznička pruga Beograd – Niš, završena 1884. godine, prolazila je i dolinom Topčiderske reke, što je bilo od presudnog značaja za formiranje naselja u današnjoj Rakovici. Već 1885. u saobraćaj su pušteni takozvani šetni vozovi od Beograda do Topčidera i kasnije Resnika. Voz koji je saobraćao do sela Resnik prolazio je kroz područje današnje Rakovice, pa je ubrzo, na mestu gde se i danas nalazi rakovička železnička stanica, podignuta mala, provizorna vozna postaja, koja je takođe bila u funkciji „šetnih“ vozova. Ta stanica dobila je službeni naziv Rakovica i upravo od tog vremena ime Rakovica počinje da stiče veći značaj i da se vezuje za konkretan geografski prostor.

 

Devedesetih godina 19. veka od Beograda do Topčidera i Resnika saobraća četiri para „šetnih“ vozova, dok se nedeljom i praznicima uključuje još šest pari takvih, vrlo popularnih i korišćenih vozova. Samo u avgustu 1891. godine „šetnim“ vozovima do Resnika prevezeno je 10.825 putnika, jer je Rakovica, naročito nakon izgradnje pruge, postala omiljeno izletište pored već postojećih Topčidera i Košutnjaka.

 
free pokerfree poker
2012 Poslovni centar Rakovica.
Sva prava zadrzana