Ми радимо, ви сачувајте

MojaRakovica7

Линкови

Sportski centar Rakovica

Grad_Beograd

 

 

Opstina_Rakovica

 

Infostan

 

Gradske_pijace

 

Zelenilo

 

 

Ukoliko su vam potrebne polovne auto gume onda je taj sajt pravo mesto za vas izbor jer na jednom mestu mozete pronaci prodaju polovnih guma iz uvoza, zimske, letnje, all season, za auto i kombi.

Ukoliko volite da izlazite u Beogradu onda je splav Port dobar izbor jer vas očekuju najbolje svirke i najbolji noćni život do jutra. A ako želite da u toku letnje sezone odete na odmor do Crne Gore i pronađete najpovoljniji autobuski prevoz posetite www.autobuskiprevoz.com gde se možete informisati ali i kupiti autobusku kartu..

Nova godina se bliži i svakako je potrebno da na vreme odaberete novogodišnji doček po vašoj meri. Na gdeizaci pogledajte sve dočeke nove godine u Beogradu!

Klub restoran u okviru Beton Hale Klub Komitet. Ukoliko volite klubove, odnosno Beton halu onda je klub Kasina pravi izbor za vas.

Beograd je dobio novo mesto za noćni provod, u pitanju je splav Leto, a sigurno je da će vrlo brzo postati jedno od omiljenih mesta za izlazak.

Реализовани пројекти

OSVETLJENA GROBLJA U RAKOVICI

Osvetljena groblja u RakoviciJP „Poslovni centar Rakovica“ u sradnji sa Gradskom upravom za energetiku postavio je javnu rasvetu na tri groblja na teritoriji opštine. Reč je o Kneževačkom, Resničkom i Manastirskom groblju.

Vrednost projekta je pet miliona dinara. Na Kneževačkom i Manastirskom groblju postavljeno je po 17 bandera, a na Resničkom 14 bandera. Radovi su obavljeni tokom oktobra i novembra, sa namerom da se poboljšanim osvetljenjem grobljanska infrastruktura i javni red zaštite od vandalskog ponašanja pojedinaca.

 

OBNOVLJENO STEPENIŠTE NA LABUDOVOM BRDU

Obnovljeno stepenište na Labudovom brduNa osnovu peticije građana, „Poslovni centar Rakovica“ završio je na Labudovom brdu obnovu ruiniranog stepeništa i uređenje prolaza koji vode ka ambulanti Doma zdravlja i obližnjoj autobuskoj stanici. Taj prolaz sa stepeništem između četiri zgrade, u kojima živi oko 200 porodica, nije obnavljan od kada je izgrađen stambeni blok pre tri decenije.

 

OSVETLJENO KNEŽEVAČKO GROBLJE

Obnovljeno stepenište na Labudovom brduJP „Poslovni centar Rakovica“ postavio je rasvetu i česme na Kneževačkom groblju i tako nastavio akciju uređenja groblja na području opštine. Rasveta je, u saradnji sa JP Javna rasveta Beograd i JP Beogradski vodovod i kanalizacija, postavljena da bi se red i infrastructura na grobljima zaštitili od vandalskog ponašanja pojedinaca.

 

 

MINI PIJACA NA KANAREVOM BRDU

Mini pijacaModeran objekat mini pijace na Kanarevom brdu, sa devet tezgi u natkrivenom prostoru za prodaju poljoprivrednih proizvoda i sitne robe, izgrađen je sredstvima JP „Poslovni centar Rakovica“. Ovo je prvi objekat u nizu sličnih mini pijaca koje „Poslovni centar Rakovica“ planira da gradi širom opštine.

 

 

 

ZGRADA JP PCR NA PARKINGU OPŠTINE

Zgrada Poslovnog centra RakovicaU protekle četiri godine izgrađen je prvi pravi poslovni prostor, moderan i atraktivan, koji je u vlasništvu JP „Poslovni centar Rakovica“. Novi objekat, površine 800 kvadratnih metara, nudi tri lokala i kancelarijski prostor za izdavanje. Ovim projektom JP "Poslovni centar Rakovica" nastoji da poveća konkurentnost u korišćenju poslovnog prostora na području opštine. Objekat je izgrađen sopstvenim parama i sredstvima iz kredita, s tim što se kreditna rata „pokriva“ iznajmljivanjem poslovnog prostora banci od koje je kredit i uzet. Iznajmljen je i ostali prostor, tako da „Poslovni centar Rakovica“ u ovom objektu nema neizdate lokale i kancelarije.

 

PARKING IZA OPŠTINE

Parking iza opstineSredstvima gradske opštine Rakovica i JP „Poslovni centar Rakovica“, kao i donacijom JP „Beogradput“, uređen je parking iza zgrade opštine Rakovica. Parking je namenjen klijentima gradske opštine, roditeljima čija deca koriste vrtić i zaposlenima. JP „Poslovni centar Rakovica“ i gradska opština Rakovica ulagali su u proteklom periodu značajna sredstva za realizaciju projekata važnih za jačanje konkurentnosti i poboljšanje života u Rakovici. Kao i do sada, naš prioritet je da pružimo maksimum usluga i najbolje uslove za sve građane Rakovice.

 

SREĐENE ŠKOLSKE OGRADE

Skolska ogradaJavno preduzeće „Poslovni centar Rakovica“ organizovalo je akciju sređivanja, popravke i farbanja ograde oko osmogodišnjih škola „France Prešern“ i „Đura Jakšić“. Škole su dobile lepši izgled, a otklonjena je mogućnost da se učenici na zarđaloj i oštećenoj ogradi uprljaju ili povrede. Škola „Đura Jakšić“ osnovana je 1932. godine i jedna je od najstarijih u Rakovici. Ima oko 480 učenika, a na sadašnju lokaciju na Kanarevom brdu preseljena je 1958. godine. Nešto mlađa je škola „France Prešern“, osnovana 1955. godine. U sadašnju školsku zgradu na Miljakovcu uselila se 1969. godine.

 

GELENDERI ZA VEĆU SIGURNOST

gelenderiPostavljanjem novih gelendera na spoljnim stepeništima na Miljakovcu i Kanarevom brdu, JP „Poslovni centar Rakovica“ omogućio je tamošnjim stanarima lakše i sigurnije kretanje, pogotovo kada se radi o deci i starijim osobama. Ugradnja novih i učvršćivanje postojećih gelendera na prilazu zgradama, poput onog na stepeništu između Vukasovićeve i ulice Ivana Mičurina, urađena je na zahtev građana.. Stepeništa „ojačana“ novim gelenderima pogotovo su korisna za građane u vreme kiša, snega i leda, kada je povećan rizik od klizanja, padova i povreda. Zbog uleglih i ruiniranih stepenica na strmim prilazima zgradama na Miljakovcu i Kanarevom brdu mnogi stanari retko su se usuđivali da izlaze iz kuća tokom zime.

 

OGRADA ZA BEZBEDNIJU IGRU

Ograda oko parkingaOko parkinga iznad garaža u naselju Miljakovac 1 postavljeno je više od 500 metara nove ograde, čime je povećana bezbednost dece koja se tu igraju i ulepšan izgled celog kraja. Rasklimana, raspadnuta i zarđala ograda zamenjena je novom zahvaljujući ulaganjima JP „Poslovni centar Rakovica“, na osnovu peticije građana. Ograda je zamenjena iznad garaža u ulici Slavoljuba Vuksanovića i Nikole Marakovića. Do zamene novom, ograda je bila toliko ruinirana da su mnogi vozači izbegavali korišćenje parkinga iznad garaža, bojeći se da ne skliznu u „ponor“.

 

STEPENIŠTE UMESTO KOZJE STAZE

Stepenice kod StrazeviceMeštani naselja Straževica u Resniku više do autobusa ne idu, niti se vraćaju, strmom i uskom kozjom stazom. Do najbliže autobuske stanice koju koristi par hiljada građana sada vodi stepenište, čiju je izgradnju finansiralo javno preduzeće „Poslovni centar Rakovica“. Ovaj dugogodišnji problem rešen je na osnovu peticije koju je potpisalo više od 300 meštana Straževice.

 

 

NOVI PUNKT NARODNE KUHINJE

Narodna kuhinja u ResnikuViše od sto porodica sada dobija hranu na novom punktu Narodne kuhinje u Resniku, u ulici 13. oktobar 42a. Punkt je izgrađen sredstvima JP „Poslovni centar Rakovica“ da bi se lokalnim korisnicima Narodne kuhinje olakšalo preuzimanje obroka, jer su ranije išli u pet kilometara udaljeno Kijevo i plaćali prevoz. Na punktu u Resniku uglavnom se hrane romske porodice, a većini je to i jedini kuvani obrok u toku dana.

 

PIJACA RAKOVICA MARKET

Rakovica marketJP „Poslovni centar Rakovica“ obezbedio je sredstva za natkrivanje prostora sa tezgama ispred pijace na Vidikovcu. Ovim projektom JP „Poslovni centar Rakovica“ želi da unapredi pijačni ambijent da bi građani imali što veći izbor robe i bolje uslove kupovine. Takođe, jedan od prioriteta je i suzbijanje vanpijačne prodaje.

 

 

 

OPŠTINARKE

opstinarkeSredstvima gradske opštine Rakovica i JP „Poslovni centar Rakovica“ već nekoliko godina se grade neprofitni stanovi. Za te stanove mogu konkurisati zaposleni u javnim službama, koji nemaju rešeno stambeno pitanje.

 

 

 

GASNA STANICA KOD OBJEKTA BALAŠEVIĆ

Gasna stanicaRadi poboljšanja i povećanja protoka gasa ka korisnicima tog energenta, gradska opštinaRakovica i JP „Poslovni centar Rakovica“ investirali su sopstvena sredstva u izgradnju moderne gasne podstanice.

 

 

 

 

UREĐENJE KAPELE I ASFALTA NA MANASTIRSKOM GROBLJU

KapelaU proteklih devet godina otkako je JP „Poslovni centar Rakovica“ preuzeo upravljanje grobljem kod manastira Rakovica, stalno se ulažu sredstva kako bi građani Rakovice koji su izgubili najmilije imali mesto na kome dostojno mogu da iskažu poštovanje preminulima. Najznačajnije investicije u ovo groblje su izgradnja kapele, ograde oko groblja i parking. Zahvaljujući donaciji JP „Beograd put“, izgradnja moderne ceste (unutar groblja) bila je jedan od prioriteta.

 

PARKING NA VIDIKOVCU

Parking oko pijace VidikovacNa osnovu peticije građana, JP „Poslovni centar Rakovica“ napravio je stotinak novih parking mesta oko pijace Vidikovac. Na ranijim ugaženim zelenim površinama postavljene su rešetkaste betonske ploče koje istovremeno omogućuju regularno parkiranje i uslove da trava i dalje raste, kako bi se očuvao zeleni pojas naVidikovcu. JP „Poslovni centar Rakovica“ zalagao se za brzo uređenje ugaženih površina i pravljenje parking mesta jer su se građani odavno žalili na nečistoću koju prave preprodavci oko pijace i prodavci robe iz kamiona parkiranih na ulici.

 

GASIFIKACIJA RAKOVICE

gasifikacija_RakoviceJP „Poslovni centar Rakovica“ bio je 2005.godine, u okviru gasifikacije opštine Rakovica, nosilac poslova na izgradnji distributivno-gasovodne mreže široke potrošnje i merno regulacione stanice kapaciteta 650 m3 u naselju Miljakovac I. Postavljanje mreže i kućnih priključaka urađeno je u ulicama Borska, Milana Premasunca, Dimitrija Koturovića, Frana Levstika, Bogdana Žerajića, Bojana Đordumovića i Stanka Paunovića, u ukupnoj dužini 3012,2 metara, a izvedeno je 206 kućnih priključaka.U januaru 2006. godine obavljeno je  punjenje i meža puštena u eksploataciju.

 

MALI FUDBAL UMESTO DIVLJE GRADNJE

Teren u Visevackoj uliciZapuštena zelena površina u Viševačkoj ulici u Staroj Rakovici preuređena je u teren za mali fudbal zahvaljujući JP „Poslovni centar Rakovica“. Pretvaranjem te površine u mesto za rekreaciju mladih, ali i zasađivanjem dekorativnih tuja, ceo taj prostor spašen je od divlje gradnje, koja je pokušana nekoliko puta. Peticiju za spasavanje tog prostora od nelegalne gradnje i pretvaranje u mesto za sportsku aktivnost i odmor potpisalo je više od 200 stanovnika tog dela Rakovice. Na terenu se danas uveliko šutira lopta, što potvrđuje da saradnja građana i „Poslovnog centra Rakovica“ daje dobre rezultate.

 
free pokerfree poker
2012 Poslovni centar Rakovica.
Sva prava zadrzana