Ми радимо, ви сачувајте

MojaRakovica7

Линкови

Sportski centar Rakovica

Grad_Beograd

 

 

Opstina_Rakovica

 

Infostan

 

Gradske_pijace

 

Zelenilo

 

 

Ukoliko su vam potrebne polovne auto gume onda je taj sajt pravo mesto za vas izbor jer na jednom mestu mozete pronaci prodaju polovnih guma iz uvoza, zimske, letnje, all season, za auto i kombi.

Ukoliko volite da izlazite u Beogradu onda je splav Port dobar izbor jer vas očekuju najbolje svirke i najbolji noćni život do jutra. A ako želite da u toku letnje sezone odete na odmor do Crne Gore i pronađete najpovoljniji autobuski prevoz posetite www.autobuskiprevoz.com gde se možete informisati ali i kupiti autobusku kartu..

Nova godina se bliži i svakako je potrebno da na vreme odaberete novogodišnji doček po vašoj meri. Na gdeizaci pogledajte sve dočeke nove godine u Beogradu!

Klub restoran u okviru Beton Hale Klub Komitet. Ukoliko volite klubove, odnosno Beton halu onda je klub Kasina pravi izbor za vas.

Beograd je dobio novo mesto za noćni provod, u pitanju je splav Leto, a sigurno je da će vrlo brzo postati jedno od omiljenih mesta za izlazak.

Планирани пројекти

BUDUĆI IZGLED SPORTSKOG CENTRA RAKOVICA

Za početak-ratarstvoPoslovni centar Rakovica ima u planu da u narednom periodu izvrši kompletnu rekonstrukciju hale sportskog centra Rakovica, prema već postojećem projektu.

Rekonstrukcijom će se urediti kompletna spoljašnja fasada objekta sa uredjenjem prilaza i okoline objekta. U unutrašnjosti objekta će se izgraditi najsavremenije svlačionice sa svim potrebnim sadržajima, uredjenje "male" sale koja će biti opremljena potrebnom opremom za razne sportove (boks, gimnastika, karate, joga,...). U velikoj sali će se pored molerskih radova ugraditi savremena klimatizacija, koja će omogućiti da sala radi u istim temperaturnim uslovima tokom cele godine.

Budući izgled hale Sportskog centra Rakovica možete pogledati u galeriji u nastavku.

ZAPOČELE PRIPREME ZA 800 MALIH PROJEKATA

Za početak-ratarstvoPredstavnici skupština stanara i „Poslovnog centra Rakovica“ započeli su razgovore o tome kako da se na najbolji mogući način realizuje program „800 malih projekata“, koji treba da se pokrene 1. maja. Program će finansirati „Poslovni centar Rakovica“, sa idejom da se u naredne četiri godine za svaku stambenu zgradu na području opštine uradi po jedan mali projekat koji će rešiti neki od gorućih problema. Projekti će biti odabrani u dogovoru sa predsednicima i skupštinama stanara.

 

ZA POČETAK – RATARSTVO

Za početak-ratarstvoJavno preduzeće „Poslovni centar Rakovica“ planira da proširi delatnost ulaskom u poljoprivredni sektor. „Aktiviranjem oko 200 hektara trenutno zapuštenog državnog poljoprivrednog zemljišta otvorili bi nova radna mesta za stanovnike Rakovice. Istovremeno bi poboljšali ponudu poljoprivrednih artikala, jer bi proizvodi uzgajani na tom zemljištu bili proverenog kvaliteta i prvenstveno bi ih plasirali na našem lokalnom tržištu u okviru ponude na mini-pijacama“, kaže Andrija Čupković, direktor „Poslovnog centra Rakovica“. To zemljište bivšeg „Rekorda“ koristilo bi se za ratarstvo, povrtarstvo i stočarstvo. U početku, na raspoloživim parcelama organizovala bi se samo ratarska proizvodnja. Sa opštinom su u toku pregovori da to zemljište prepusti Javnom preduzeću „Poslovni centar Rakovica“.

 

ADAPTACIJA PROSTORA ZA POLICIJSKU STANICU U RESNIKU

Uskoro ispostava policije u ResnikuU Resniku će biti otvorena ispostava policijske stanice, za čije će uređenje sredstva dati Javno preduzeće „Poslovni centar Rakovica“. Vrednost potrebnih radova Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije procenilo je na milion i po dinara. U policijskoj ispostavi biće 40-50 policajaca, kao i šalteri za obavljanje usluga koje MUP pruža građanima. Policijska ispostava biće otvorena u starom Domu kulture u Resniku, ulica 13. oktobra 23, nakon adaptiranja i opremanja postojećih prostorija. Saradnja JP „Poslovni centar Rakovica“ i MUP-a Srbije uspostavljena je na inicijativu građana Resnika. Pre pola godine oko 1.500 stanovnika Resnika potpisalo je peticiju u kojoj su zatražili da Resnik konačno dobije policijsku stanicu koja bi poboljšala bezbednost svih građana u tom naselju, suočenom sa naraslom narkomanijom, kriminalom, tučama i prebrzom vožnjom uskim ulicama. Istovremeno, u samoj policijskoj stanici meštani Resnika moći će da izvade lična dokumenta, vozačku i saobraćajnu dozvolu, registruju vozilo i obave druge poslove zbog kojih su ranije morali da idu na drugi kraj Rakovice.

 

KLIZALIŠTE NA VIDIKOVCU

uskoro_novo_klizalisteJP “Poslovni centar Rakovica” planira gradnju klizališta na Vidikovcu, koje bi se nalazilo kraj postojećeg dečjeg igrališta u neposrednoj blizini “Maksija” i Policijske stanice. Na prostranoj poljani ima dosta mesta i za ledeno klizalište, čime bi se Rakovčanima svih uzrasta omogućilo da uživaju i u zimskim sportovima. Da bi klizanje postalo pristupačno svima, korišćenje klizališta biće besplatno u određenim terminima za pojedine starosne i(li) učeničke grupe.

 

NOVA DELATNOST – TURIZAM

uskoro_turisticka_agencijaJP “Poslovni centar Rakovica“ ima u planu da proširi delatnost osnivanjem turističke agencije, koja bi radila na komercijalnom principu, ali bi imala i socijalno odgovornu ulogu. U tom cilju agencija bi organizovala besplatna letovanja za najbolje učenike i najugroženije građane.

 
free pokerfree poker
2012 Poslovni centar Rakovica.
Sva prava zadrzana