Ми радимо, ви сачувајте

MojaRakovica7

Линкови

Sportski centar Rakovica

Grad_Beograd

 

 

Opstina_Rakovica

 

Infostan

 

Gradske_pijace

 

Zelenilo

 

 

Ukoliko su vam potrebne polovne auto gume onda je taj sajt pravo mesto za vas izbor jer na jednom mestu mozete pronaci prodaju polovnih guma iz uvoza, zimske, letnje, all season, za auto i kombi.

Ukoliko volite da izlazite u Beogradu onda je splav Port dobar izbor jer vas očekuju najbolje svirke i najbolji noćni život do jutra. A ako želite da u toku letnje sezone odete na odmor do Crne Gore i pronađete najpovoljniji autobuski prevoz posetite www.autobuskiprevoz.com gde se možete informisati ali i kupiti autobusku kartu..

Nova godina se bliži i svakako je potrebno da na vreme odaberete novogodišnji doček po vašoj meri. Na gdeizaci pogledajte sve dočeke nove godine u Beogradu!

Klub restoran u okviru Beton Hale Klub Komitet. Ukoliko volite klubove, odnosno Beton halu onda je klub Kasina pravi izbor za vas.

Beograd je dobio novo mesto za noćni provod, u pitanju je splav Leto, a sigurno je da će vrlo brzo postati jedno od omiljenih mesta za izlazak.

„Košutnjak“ lansirao Rajka Mitića

petak, 07. decembar 2012

Ponikao iz Košutnjaka - Rajko MitićTridesete godine prošlog veka karakteristične su po osnivanju organizacija za sport i telesno vaspitanje u većini beogradskih naselja, pa tako i u Rakovici. U njoj je osnovano više sportskih klubova i sokolsko društvo, a posebno popularan bio je fudbal. Predratna Rakovica imala je tri fudbalska kluba – stari, seoski, fudbalski klub „Kneževac“, zatim fudbalski klub „Košutnjak“ koji je ugašen posle drugog svetskog rata ali je iz njega ponikao proslavljeni as „Crvene zvezde“ Rajko Mitić, i na kraju fudbalski klub „Rakovica“, koji je osnovan 1937. godine.

U početku ovaj klub nije bio ni u kakvoj vezi sa Industrijom motora „Rakovica“, ali je pod njeno okrilje ušao pedesetih godina, od kada važi za „fabrički“ klub. Prvu zvaničnu utakmicu FK „Rakovica“ odigrao je protiv „Kneževca“, 1940. godine. Utakmica je završena rezultatom 2:2, a odigrana je na starom rakovičkom igralištu na mestu današnje stambene kolonije 21. maj, u Maričkoj ulici.

Sredinom tridesetih godina u Rakovici je osnovano i Sokolsko društvo. Ono je „objedinjavalo“ područje Stare Rakovice i Železničke kolonije u Košutnjaku, a bilo je pretežno vezano za učenike osnovnih škola „Đura Jakšić“ i „Patrijarh Dimitrije“.

 
free pokerfree poker
2012 Poslovni centar Rakovica.
Sva prava zadrzana