Ми радимо, ви сачувајте

MojaRakovica7

Линкови

Sportski centar Rakovica

Grad_Beograd

 

 

Opstina_Rakovica

 

Infostan

 

Gradske_pijace

 

Zelenilo

 

 

Ukoliko su vam potrebne polovne auto gume onda je taj sajt pravo mesto za vas izbor jer na jednom mestu mozete pronaci prodaju polovnih guma iz uvoza, zimske, letnje, all season, za auto i kombi.

Ukoliko volite da izlazite u Beogradu onda je splav Port dobar izbor jer vas očekuju najbolje svirke i najbolji noćni život do jutra. A ako želite da u toku letnje sezone odete na odmor do Crne Gore i pronađete najpovoljniji autobuski prevoz posetite www.autobuskiprevoz.com gde se možete informisati ali i kupiti autobusku kartu..

Nova godina se bliži i svakako je potrebno da na vreme odaberete novogodišnji doček po vašoj meri. Na gdeizaci pogledajte sve dočeke nove godine u Beogradu!

Klub restoran u okviru Beton Hale Klub Komitet. Ukoliko volite klubove, odnosno Beton halu onda je klub Kasina pravi izbor za vas.

Beograd je dobio novo mesto za noćni provod, u pitanju je splav Leto, a sigurno je da će vrlo brzo postati jedno od omiljenih mesta za izlazak.

ОДРЕKЛИ СЕ ДНЕВНИЦА У KОРИСТ МАЛИШАНА СИГУРНЕ KУЋЕ

petak, 02. septembar 2022

302281884 738890620838300 7357388686625072877 nПредставници јавног предузећа “Пословни центар Раковица” на челу са директорком Душицом Стојковић, данас су посетили малишане и штићенике Сигурне куће и уручили им пригодне поклоне обезбеђене личним средствима. Обезбеђени су ранчеви, свеске и школски прибор за прваке, као и основне животне намирнице, средства за личну хигијену, воће, сокићи и слаткиши за све штићенике, мајке и децу, жртве породичног насиља са територије града Београда.
“Суштина искреног доброчинства је да се не тражи никаква противуслуга, довољан је осмех и загрљај ових уплашених малишана који су једини спас од породичног насиља нашли у Сигурној кући. То вам је довољан “ветар у леђа”, енергија којом напуните душу и срце приликом сваке посете и потврда и завет да наставите да чините добра дела. Са Весном и координаторкама Сигурне куће сарађујем више од 13 година, реч је о односу заснованом на пуном поверењу и узајамном поштовању јер је Весна неко ко је заиста истински борац за права и заштиту ових рањивих група, жена и деце, жртава породичног насиља. Више од деценију градимо наш пријатељски однос и заиста се трудим да им помогнем на све начине. Данас сам са својим колегама Александром, Дарком и Бојаном иницирала акцију да их обрадујемо пред 1. септембар и почетак нове школске године, да им набавимо све оно што им је неопходно за несметано функционисање. Желели смо да обрадујемо и прваке у Сигурној кући, обезбедили смо им нове ранчеве, пернице, свеске и школски прибор како би спремно дочекали важан дан у њиховим животима, први дан школе. Искрено верујем у доброту и алтруизам појединца, да на томе почива здраво друштво. Верујем да свако од нас има то зрно доброте у себи, да је спреман да помогне свом комшији, рођаку, пријатељу, незнанцу у невољи. Доброта је једина ствар која се дељењем увећава и шири”, истакла је Стојковић.
Представнике Пословног центра Раковица дочекала је Весна Станојевић и срдачно им се захвалила на указаној пажњи и бризи коју челници Општине Раковица поклањају овој установи и истакла које су то друштвено одговорне компаније које им јој сваког месеца помажу, поред финансијских средстава које им пружа град Београд.
“Од потребе да видимо себе и да себе представимо у најбољем светлу у виртуелном свету друштвених мрежа, често не видимо друге. Вербално саосећамо над недаћама других, али када треба да начинимо први корак и речи претворимо у дела, ту некако затајимо. Ако седимо у топлој соби и гледамо како се други смрзавају, да ли ћемо се потрудити да комшији набавимо огрев за зиму, да ли ћемо му помоћи да нацепа дрва или набави шпорет за грејање. Суштина је да са речи пређемо на дела, да се истински потрудимо да помогнемо људима, тако помажемо локалној заједници у којој живимо и радимо, суштински преузимамо одговорност за решавање проблема грађана. Важно је да натерамо институције да раде свој посао! Да речи преточимо у дела! Да хуманост и солидарност покажемо на делу!
Фридрих Ниче је саветовао да сваки дан започнемо тако што ћемо приликом буђења размишљати и осмислити како да помогнемо бар једном човеку, како да обрадујемо бар једног човека. Раковица је свих ових година била добар пример за то, пре свега по акцијама “Помозимо комшији” и волонтерског сервиса како у недаћи (појавом вируса корона) можемо и желимо да први притекнемо у помоћ свим грађанима без обзира на године, социјални статус или пол”, закључила је Стојковић.

 
free pokerfree poker
2012 Poslovni centar Rakovica.
Sva prava zadrzana